Legnagyobb mumusom

Az ember tudja, hogy egy jó vállalkozás elindításához és működtetéséhez, főleg fejlesztéséhez és folyamatos növekedésének biztosításához koránt sem elég egy jó ötlet és egy jó nagy adag lendület. Széleskörű jártasság és jó döntési képesség, jó emberismeret és még számos kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy valaki igazán sikeres legyen a vállalkozásával, akár hosszútávon is.

Nekem rá kellett jönnöm, hogy van egy terület, amely annyira nagy mumus, hogy nem csak hogy nem értek hozzá, de sajnos sorra sikerül olyan külső partnereket választani az itt fellépő feladatok megoldására, akik szintén nem a legjobb szakemberek a témában és számos hibát vétenek, aminek persze mindig én iszom meg a levét, na és hát nyilván a vállalkozás, annak megítélése és fejlődése.

Ez a terület nem más, mint a munkavédelem és a gépek üzembe helyezése. A munkavédelem egy nagyon speciális, számtalan jogszabályi feltételt tartalmazó feladathalmaz, ami nem csak hogy száraz és számomra rendkívül unalmas, de hatalmas veszélyeket magában rejtegető téma egyaránt. Nagyon sok problémám volt ezen a területen a választott szolgáltatókkal ezidáig. Most azonban sikerült az Activesafety csapatában egy olyan segítségre találnom, akik nem csak profik és tényleg értéket teremtenek a vállalkozásom számára, de felhívták a figyelmemet arra is, hogy a gépek üzembehelyezése nem is annyira egyszerű feladat egy olyan profilú vállalat számára, mint az enyém. Szerencsém volt, hogy ezidáig senkinek sem tűnt fel, hogy nem teljesen jogszerűen csinálom a dolgokat, és nem kaptam egy ellenőrzést sem, mert sajnos visszatekintve nagy összegű bírságra számíthattam volna, ma már azonban nyugodtan aludhatok, mert ez a kis csapat tényleg mindenben a segítségemre van ezen a területen is. Így vált ez a két mumus ma már megszelidített szörnnyé. Hála az activesafety csapatának.