Furcsa kérés, különleges feladat

Ha az ember elég régóta dolgozik már egy cégnél, akkor egyrészt kicsit belefásul a feladatokba, hiszen én is már a közel öt éves tapasztalatommal szinte minden feladatot tökéletesen és nagyobb gondolkodás vagy feszültség nélkül el tudok látni. Sokszor szerettem volna pontosan emiatt, hogy új munkakörbe helyezzenek át, vagy új feladatokat kapjak. Persze közel sem úgy gondoltam, mint ahogyan végül is megtörtént ez velem. Az egyik reggel ugyanis a főnököm bejött, és arra kért, hogy egyébként a beszerzési osztály dolgozójaként, egy nagyobb projekt kivitelezését vállaljam magamra, egy teljesen specifikus eszköz kapcsán. Persze amikor meghallottam, hogy azt kell felkutatnom, hogy hol és milyen áron van homlokrakodó eladó, hirtelen azt sem tudtam, hogy viccelni próbáld le velem a főnököm, vagy komolyan ez az új feladatom.

A feladat nem vicc volt, hanem teljesen komoly, hiszen gazdaságosabb volt egy eszköz beszerzése bizonyos munkahelyi céges feladatok ellátására, mint a bérlés, még akkor is, hogyha a cég alapvető profilja és tevékenysége teljesen más irányt mutat. Vettem egy nagy levegőt, és gondolkodni kezdtem. Felhívtam egy ismerősömet, és tanácsot kértem, hova, melyik csapathoz forduljak a beszerzés kapcsán, hogyha pontos információkat és gyors segítséget szeretnék kérni. Az egyik nagyon jó barátom egy mezőgazdasági profilú cégnél dolgozik, és hihetetlen segítséget adott azzal, hogy a figyelmembe ajánlotta az umwelt csapatát.

Bármilyen régen dolgozok a beszerzési osztály területén, azt kell mondjam, hogy még egy ilyen lelkiismeretes és profi segítséget nyújtó csapattal nem dolgoztam együtt. Nemcsak a beszerzés gyorsasága és az eszközök ára kapcsán vagyunk velük teljesen elégedettek, hanem már a kiválasztás folyamatában is profi és felbecsülhetetlen segítséget adtak. Éppen ezért mindenkinek csak javasolni tudom, hogyha hasonló gépek és eszközök beszerzésének feladata előtt áll, mindenképpen őket keresse fel, mert iszonyatosan nagy segítséget, tökéletes árakat, minőségi és tartós eszközöket fog kapni a közös munka végeredményeként.