Motorozni kezdett a netes haverom

Ismeritek a WoW nevű játékot? A WoW a World of Warcraft rövidítése. Már elég régi internetes játék, de én még mindig imádom. Rengeteget játszok vele, van, hogy a fél hétvégém erre megy rá. Régebben mondjuk még durvábban nyomtam, a rekordom az 3 nap konstans játék, természetesen némi alvás-evés-tisztálkodás szünetekkel. Ezt már nem engedhetem meg magamnak, de nem is baj, hiszen lássuk be, az nem volt egy túlzottan egészséges állapot. Azonban még mindig lelkes fanja vagyok ennek a játénak, és rendszeresen játszok vele.

De nem csak a játék élményét köszönhetem ennek a zseniális oldalnak, hanem új barátságokat is. Mivel ez egy online játék, emberek a világ különböző pontjairól tudnak egymással játszani a netes összeköttetésnek köszönhetően. A közös játék során pedig barátságok, sőt, hallottam olyat is, hogy szerelmek szövődnek. Nekem is lett egy nagyon jó haverom innen, Bálintnak hívják, és jó messze lakik tőlem, nyíregyházi. Hála a közösségi oldalaknak, a barátságunkat nem csak ezen a felületen tudjuk ápolni. Már 3 éve vagyunk barátok, és szinte minden nap dumálunk, de eddig csak kétszer találkoztunk. Egyszer ő jött hozzám, egyszer meg én mentem őhozzá. Mivel tényleg az ország 2 végében lakunk, ennél több személyes találkozás nem is jöhetett szóba, hiszen rengeteg idő, és buszjegy sem ingyért van, jogsija meg egyikünknek sincs.

Vagyis nem volt egészen mostanáig, mert Bálint múlt héten jelentette be, hogy letette a motoros jogsit, és már a járgánya is megvan. Küldött róla képeket, hát, nem mondom, pofás kis darab, fekete és van az oldalán egy nagy fehér csík. Nagyon jól néz ki.

Bálint azt mondta, hogy az első hosszabb útjainak egyike (persze csak kellő tapasztalatszerzés után) hozzám fog vezetni, hogy végre megint személyesen is találkozhassunk. De ez addig nem tud bekövetkezni, amíg nem vett magának motoros felszerelést. Erről jó hosszan chateltünk, mert én nem voltam tisztában ezekkel a dolgokkal.

Bálint felvilágosított, hogy a motoros szerelés nem merül ki egy bukósisakban és egy védő kabátban, mert rövidebb útra persze elég ennyi is, de hosszabb távra ez édeskevés, mert egy több órás út motorral való megtétele forgalomban jó sok veszéllyel jár, és minden lehetséges védő felszerelést be kell szerezni hozzá. Kell motoros csizma, nadrág, kesztyű, és még egy rakat más dolog, amire az ember laikusként nem is gondolna. Ezek viszont nem a legolcsóbb dolgok a világon, így rendesen utána kell nézni, hogy honnan vásárolja meg ezeket az ember, hiszen ez egy nagyobb befektetés. Bálint már összeszedte ezekre a pénzt, de még nem tudta, hogy honnan vegye meg a cuccokat.

Ebben próbáltam neki segíteni én is, mert ugyan nem értek különösebben hozzá, de motoros boltot a neten én is tudok keresni, átküldöm neki a linkjét, és ő majd dönt, hogy melyik neki a legszimpatikusabb.

Ezzel töltöttünk egy fél estét, hogy ezekről beszélgettünk és keresgéltünk online áruházakat. Így akadtunk rá végül a Shox-ra, ami egy webáruház, de van több városban is üzletük, így lehet a netről is rendelni, de akár személyesen is vásárolni. Ez az oldal azért tetszett meg nagyon Bálintnak elsősorban, mert hatalmas a választéka. Több fajta márka található meg náluk, többek közt magyar is.

Ráadásul, a több márka jelenlétének köszönhetően a ruhák stílusa is különböző, ezért mindenki megtalálhatja a kedvére valót köztük. És nem csak férfi, hanem női motoros szerelések is vannak, ami külön jó, hiszen Bálint barátnőjének is szüksége lesz ilyen cuccokra, mert együtt akarják bejárni az országot motoron. Ezen felül Bálint szerint az áruk is nagyon jó, mert minőségi dolgokat árulnak kifejezetten korrekt áron.

A bőség zavara végül jó hosszú válogatást eredményezett, de végül sikerült mindenből a neki tetszőt kiválasztania és megrendelnie. A csomagja elvileg nemsokára meg is érkezik. Ezért megbeszéltük, hogy pontosan egy hónap múlva meglátogatnak engem a bártánőjével, és végre megint személyesen is beszélgethetünk.