Interneten rendelt gyógyulás játékfüggőknek

Rengeteg ember van a környezetemben, aki imádja a számítógépes játékokat. Ilyen egy barátom is, akivel nagyon sok időt töltöttünk együtt régebben. Mivel én nem vagyok virtuális beállítottságú, ezért könnyű volt nekem mindig újat mondania, tanítania. Mindenféle játéka volt, számítógépen is, de szinte hiánytalanul birtokolta az összes fajta konzolt, Play Station 1,2,3 és Vita, csak hogy néhányat említsek közülük. Metal Gear Solid, Silent Hill, és ehhez hasonló játékok kerültek így a kezembe, ezért együtt izgultam végig Snake küldetését a stratégiai játékban és próbáltam menekülni a fura fehér zombiszerű lények elől a halott városban. Igazából ezeket tényleg élveztem. Aztán elkezdtünk Batmannel játszani, ami már az X-Box konzolon volt meg neki. Személy szerint ez sosem lett a kedvencem.

Viszont a Nintendo Wii játékokat imádtam. Annyit nevettünk amikor Just Dance!-el játszottunk! Komolyan szép emlékeim vannak róla, amikor könnyek között nézem végig a nappaliban, amint éppen Spice Girls-re kalimpál a fura hosszú szőrös karjaival. Vagy éppen egy Back Street Boys szám táncába éli bele magát, és próbál menő mozdulatokkal hasonlítani a ’90-es évek zselézett hajú fiúbandájára, akikért a lányok régen visongva őrjöngtek. Azért persze én is tudtam alkotni, a Makarena című számra lejtett forgómozdulataimat nem nagyon lehet utánozni. Ezek közül néhány gyöngyszem még kamerára is van véve, úgyhogy ha kedvem támad sírva röhögni, előkeresem.

Egy szó, mint száz, a számítógépes játékok kalandot, örömöt, izgalmat és szórakozást jelentenek azok számára, akik erre fogékonyak. Természetesen azért sokan beszélnek a negatív hatásokról is, hogy függőséget, okoz, elveszi az időnket, hogy értelmetlen és a gyerekekben és felnőttekben egyaránt növeli az agresszivitást. Erről rengeteg tanulmány vitatkozik, és támasztanak alá bizonyos tényeket. Hogyha személyes példát akarok viszont mondani, akkor az előbb említett személy jut eszembe egyből. Ő ugyanis sokszor a játékok világába menekült, képes volt órákig, fél napokig a gép előtt ülve a billentyűzetet püfölni, kizárva a világot a személyes teréből.

Ez persze időszakosan és bizonyos szintig nem feltétlen baj, de volt néhány alkalom, amikor nem csak mi tapasztaltuk a káros hatást úgy, hogy eltűnt, hanem ő is saját magán. Ugyanis rettenetesen elkezdett fájni a karja, válla és háta, természetesen a rossz testtartástól, és nem is kell csodálkozni azon, hogyha 3 órán keresztül egy huzamban ugyanolyan pózban tartjuk a kezünket, és alig mozgatjuk, akkor fájni kezd. De ha ezt napokig csináljuk, sokkal rosszabbra is számíthatunk. Így történt ez akkor is, éppen felhívtam, ő pedig nyögve vette fel a telefont, mert a karjának felemelése is nagy fájdalmat okozott neki. Mivel távol lakunk egymástól, nem is tudok csak úgy átugrani egy gyógyszerrel vagy kenőccsel, hogy segítsek rajta, ő viszont könyörgött, hogy csináljak valamit, mert egyedül lakik, és nem tud így sehova elmenni.

Akkor jutott eszembe a megoldás, hát az online gyógyszertár! Régebben hallottam egy betegségmegelőző patikáról, ahonnan interneten keresztül is rendelhetünk, és még ki is szállítják, ha szerencséje van, akkor egy napon belül akár. Hát, neki szerencséje volt. Délelőtt megrendelte és délután már kézhez is kapta a fájdalomcsillapító kenőcsöt, amit ebből a prevenciós patikából rendelt meg. Még jó, hogy eszembe jutott, hogy van ilyen. Azóta imádja, és mindig a netről, innen rendel gyógyszert, vitaminokat, megelőző készítményeket, és mindig van nála fájdalomcsillapító. Magnéziumból is rendesen betárazott, az izmokra gyakorolt jótékony hatása miatt persze. Amikor pedig kell neki, egy szakértőt is megkérdezhet a gyógyszertár oldalán, akár allergiagyógyszerről, akár gyógyteáról vagy bármi másról van szó. Ezen a helyen nem csak, hogy mindent meg lehet találni, ami kellhet, és utána olvasni a hatásoknak, de még segítséget is kapunk a használathoz, tanácsokat, ha bajba kerülnénk, és nem tudjuk, mihez nyúljunk.

Ennél tökéletesebb helyet kitalálni sem tudnék számítógép előtt ülő gamereknek, ha valamijük megfájdul. Az oldal egyébként könnyen átlátható, nem nehéz kezelni, így nem csak annak ajánlanám, aki ért az internethez, hanem akár egy kezdőnek is, mert még ő is ki tud rajta igazodni. A barátomnak sokat segített ez a hely, de emellett a szituáció is saját helyzetének felismerésében. Azóta ugyanis elkezdett tornázni.