A gázpalack hiánya majdnem szabotálta kedvenc időtöltésünket

Úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban a lan partykat az egyik tagunk újonnan megnyílt kocsmájában fogjuk megtartani. Ez azért is jó, mert eddig mindig nálunk tartottuk, és a hely elég szűkös volt ahhoz, hogy mindannyian kényelmesen elférjünk, na meg azért is, mert nem kell folyton a hűtőhöz rohangálni a sörért, ott kihozzák. Nincs is annál idegesítőbb, mikor a legnagyobb akció közepén fogy el a söröd, és két választásod marad: vagy megvárod a menet végét, és addig az izgalomtól teljesen kiszárad a szád, vagy felállsz és hozol egy sört magadnak, akkor viszont tutira bebukod a menetet.

Szóval ennek a problémának és a helyhiánynak a kiküszöbölése érdekében átköltöztünk a már fent említett kocsmába. Mindenki nagyon lelkes volt az új helyszíntől, nagy izgalommal vártuk, hogy milyen lesz az első alkalom, és a srác is nagyon örült az ötletnek, akié a kocsma, mert így egy minimális plusz bevételre is szert tehet és közben a kedvenc időtöltésének is hódolhat.

Na, persze a felkészülés nem ment zökkenőmentesen, ahogy az olyankor lenni szokott, mikor nagyon várunk valamit, és szeretnénk, hogy tökéletesen sikerüljön. Két nappal az esemény előtt a gázpalackos cég, akiktől eddig a palackot rendelte, bemondta az unalmast és közölték, hogy nem tudnak szállítani többet. Ez nem csak azért problematikus dolog, mert keresni kellett új beszállítót, hanem azért is, mert gyorsan megkellett oldani a co2 palack cserét. Ugyan is, ha nincs co2 palack, nincs csapolt sör sem, márpedig mi azért szerettünk volna oda menni, hogy legyen sör, és ne is kelljen érte felállni.

Kollektíven vágtunk bele az új gázpalack beszállító felkutatásába, mindenkinek fontos volt, hogy az első alkalom ne a sör hiányán csússzon el. Sok céget felhívtunk, egyezkedtünk, de sok helyen egyáltalán nem volt szimpatikus a hozzáállás. Szinte egyszerre bukkantunk rá a gázpalackfutar.com weboldalra, ami mindannyiunknak nagyon tetszett. Átlátható volt a weboldal, még a palackokról is találtunk rajta részletes leírást, és mikor felhívtuk őket, nagyon segítőkészen álltak hozzánk. Az úr, akivel beszéltem, biztosított róla, hogy a co2 palack csere biztosan megtörténik másnap, emiatt egy pillanatig se idegeskedjünk, zavartalanul le tudjuk bonyolítani a játszós esténket.

És az ígéret valósággá is vált. Másnap, pontosan akkor, amikorra ígérték, meg is érkeztek a palackok, a megbeszélt áron, módon és minőségben. Végül, a nagy ijedség után, a srác nem is bánta, hogy így alakult, hiszen ez a palackos sokkal rendesebb, mint az előző volt, és a tapasztalat alapján sokkal jobb együttműködésre számíthat velük a jövőben. Egy vendéglátóegység csak akkor működhet jól, ha minden partner, aki a beszerzési oldalon szerepel, teljesíti az elvárhatót, és úgy fest, most remek együttműködés van kilátásban.

És ennek hála az első kocsmában rendezett lan party is szuperül sikerült, annyira elégedettek voltunk, hogy az a gondolat is felmerült, hogy heti 1 helyett több este folyamán is megrendezzük a számunkra nagyon kedves eseményünket.