Fűtés klímával?

Manapság elterjedt egy új fajta klíma megoldás, legalábbis mostanság hallani róla egyre többet, ez pedig nem más, mint a klímával való fűtés, vagyis nyáron hűsít, télen temperál. Ennek a módszernek rengeteg haszna van. Ezekről a kedvező technikákról a futesklimaval.com oldalon tájékozódtam, miközben egyszerű klímát kerestem a fiam számítógépének felmelegedése miatt. Az én drága gyermekem sajnos naphosszat ül a nappaliban a számítógépet nyomkodva, a monitort bámulva, ezért ez a szerencsétlen gép állandóan felmelegszik és ontja magából a meleget, ezért az amúgy is napsütötte szoba, elviselhetetlenül felmelegszik. Ezért szerettem volna valamennyiünk érdekében eredetileg egy hűsítő klímaberendezést. Alapos ember lévén igyekeztem utánajárni minden lehetőségnek, amikor megtaláltam a fentebb említett oldalt. Szerencsémre gondoltak a témában kevésbé jártasakra, amilyen magam is voltam egész addig, amíg az oldalon lévő összes tájékoztatást el nem olvastam. Ekkor találtam rá a fűtő klímára. Megtudtam, hogy mennyivel jobban hasznosítható, mennyire költséghatékony, ami manapság azért igen fontos. Az is kiderült számomra, hogy egy bizonyos mérőszám segítséggel állapítható meg, hogy a normál fűtésekhez (pl.: gázfűtés) képest mennyivel gazdaságosabb. A hűtő-fűtő klíma akár csökkenti a penészedés esélyét, illetve a levegőt is szűri, ami a városban különösen előnyös. Annyira elnyerte a tetszésemet, amit olvastam, hogy mindenképpen szerettem volna beruházni egy ilyen készülékre, ezért az oldal hatására eldöntöttem, a mi otthonunkban mostantól fűtés klímával lesz a nyerő, és ezért rögtön meg is néztem az árakat. Termékek és márkák sokaságából választhattam nagyon kedvező árakon. Olyan nagy és ismert brand-ekkel is foglalkoznak, mint például az LG. Minden egyben!

A gyereknek elsősorban nyáron van szüksége a klíma hűtő hatására, nekem viszont, mert nagyon fázós vagyok, télen a melegére. Ráadásul nagyon szimpatikussá tette a terméket, hogy jelentős költséget takaríthatok meg, miközben a levegő is szűrtebb lesz. Persze az sem egy utolsó szempont, hogy segít megakadályozni a penészedést, mert sajnos a lakás hajlamos rá. A férjemet győzködnöm sem kellett, amikor elmondtam neki, mire bukkantam. Ilyenkor rájön mindenki, hogy a nő az úr a házban. A drága párom azt mondta, elvisz és válasszam ki melyik tetszik a legjobban és nézzük meg persze azt is melyiknek a legmegfizethetőbb az ára, ugyanis felajánlotta az év végi bónuszát a klímavásárlásra. Én meg gondoltam, semmi baj, elköltöm a jutalmát, de tudom, rövid időn belül úgyis visszatérül az ára. Ezek a készülékek már az energiatudatosság szellemében készültek, azaz folyamatosan üzemelnek alacsonyabb energiafelhasználással, lekörözve ezzel kőkori társaikat. Tudom, hogy jól döntöttünk a termék megvásárlásával, hiszen amikor a múlt ősszel kicseréltettük korszerűbbre a szigetelést a lakásban, kevesebbet fűtöttünk és ez meglátszott a pénztárcánkon is.

Egy profi csapat még aznap kiszállította az általunk kiválasztott gépezetet, és nyomban be is szerelte, így már nem lesz gondunk a hűtés-fűtésre. Sőt, legnagyobb örömömre még a tisztítást, karbantartást is vállalták.

Még mindig meleg az idő, igazi indán nyár. Nappal kipróbálhattuk mekkora ellensúlya tud lenni a hűtés a számítógépek és a napsugarak melegének, este viszont megtapasztalhattuk a készülék fűtés funkciójának örömét miközben teát szürcsöltünk és ki-ki olvasott, vagy szokás szerint a számítógépes játékait bújta, netán tévézett.

Este átugrott a barátnőm és nem rösteltem neki elmesélni a fűtéses klímánkról szóló élményünket. Ezen felbuzdulva gondolt egyet, lefotózta és elküldte a férjének és mivel elég követelőző a lányzó, tudtam, hogy meg fogja vetetni a készüléket, hogy náluk is működjön a fűtés klímával. Egy hét múlva a barátnőm szülinapján együtt ünnepeltünk az otthonukban élvezte a fűtést klímával.

Alig várjuk, hogy jöjjön a jövő nyár és hosszú távon is kipróbálhassuk a hűtést is. Éljenek az ilyen király férjek, mint a mieink, akik engednek a kívánságnak.