A számítógépes játék imádó kisfiam első munkahelye Ausztriában lesz

A fiam úgy döntött, hogy szerencsét próbál, és elmegy szezonális munkára Ausztriába. Az egyik szemem sír, a másik nevet. Örülök azért, mert az utóbbi időben csak a számítógép előtt ült és játszott. Mióta befejezte a sulit nem tudja, hogy mit kezdjen magával. Azt mondta, hogy egyelőre elege van a tanulásból, elég volt neki az a 12 év, amit az iskolapadban töltött. Bevallom egy kicsit bántott ez a hozzáállás, mivel szerintem van esze, és ezt kamatoztathatná is, azonban ez az ő élete, tisztában vagyok vele, hogy nem szólhatok bele. Ha ő így látta jónak, akkor én ebben támogattam. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy ez idő alatt végig itthon fog ülni, és a számítógép monitorát bámulja majd. Már többször tettem neki említést, hogy ki kellene találnia, hogy mit szeretne csinálni a továbbiakban, ugyanis ez így nem állapot. Azt azonban nem gondoltam volna, hogy ő pont külföldet fogja választani.

Azt mondta, hogy ő már mindennek utána nézett, egy teljesen megbízható közvetítő cég által fog kiutazni, és a nyári szezonban mosogatóként fog tevékenykedni. Hát nem ez az a munkakör, ami az ember szellemi tudását is a leginkább megmozgatná. Ugyanakkor tapasztalatszerzés szempontjából azonban teljes mértékben jól fog neki jönni. Ráadásul örülök neki, hogy végre egy kicsit elkezd önállósodni. Ettől függetlenül szerettem volna én is egy kicsit utánajárni ennek a dolognak. Szerettem volna megtudni, hogy milyen oldalon is találta ezt az álláslehetőséget. Bár én még soha nem dolgoztam külföldön, szóval még nem is álltam soha kapcsolatban ilyen céggel, azonban gyakran utaztunk utazási irodákon keresztül. A kedves fiam kicsit húzta az orrát, hogy úgymond nyomozni akarok utána, de végül mégis megadta a címet, mert rájött, hogy csak segíteni akarok, és mivel neki sincs túl sok tapasztalata ezen a téren, így jól is fog jönni ez neki. Szóval megnéztem a tiroli.hu oldalt.

Már amikor megnyitja az ember ezt az oldalt, egyből a szezonális munkával kecsegtetnek. Ez azért mégsem olyan hosszú idő, szóval még az én anyai szívem is elfogja bírni ezt a pár hónapot nélküle. A jelentkezés ezekre a munkákra nagyon egyszerű. A jelentkezőnek első körben csak a nevét, a telefonszámát és az email címét kell megadnia, aztán visszahívják és tovább egyeztetnek. Az első és legfontosabb szempont, amit több helyen is kihangsúlyoznak, hogy a jelentkező jól beszéljen németül. Nem elvárás a tökéletes, anyanyelvi szint, azonban legalább értse meg, hogy mit mondanak neki és nagy ívekben tudjon rá válaszolni. Szerencsére a fiamnak ezzel nem lesz baja, mivel nagyon jó nyelvérzékkel rendelkezik, valamint egy emelt szintű német érettségivel.  Ezen kívül még beszél angolul, és egy kicsit olaszul. Az angolt szinte egy az egyben a számítógépes játékokból tanulta meg. Azért mégis van ennek is valami haszna. Visszatérve az ausztriai munkára, ez a munkakör, amire jelentkezett nem igényel előzetes szakmai tapasztalatot, szóval szerintem is szabad az út előtte. Ugyanakkor még indulás előtt be fogom fogni, hogy segítsen nekem itthon a mosogatásban. Nem is feltétlenül a pénz miatt van most neki erre szüksége, hanem amiatt, hogy egy kicsit a saját lábára álljon, és tapasztalatot szerezzen. Örömmel hallottam azt is, hogy úgy tervezi, hogy ezt a megtakarított pénzt arra fogja félretenni, hogy továbbtanuljon.

További pozitívum, hogy ez a pályáztató cég segít a jelentkezőknek elkészíteni a német nyelvű önéletrajzukat, illetve motivációs levelüket. Ami mégis a legmegnyugtatóbb a számomra, hogy végig segíteni fogják a pályázót az útján, és ha bárhol elakad, akár a kint léte alatt, akkor is lehet hozzájuk fordulni segítségért. Igaz, hogy ahhoz, hogy részt vehessen valaki ebben a programban, azért egy bizonyos összeget ki kell fizetnie, de szerintem ez egy teljesen normális dolog, hiszen más jellegű szolgáltatásokért is fizetünk. Lehet, hogy ez egy picit nagyobb összeg, azonban biztos vagyok benne, hogy megtérül a kinti munka során.

Most már semmi kétségem afelől, hogy jól döntött a kisfiam, amikor ide jelentkezett. Persze elszomorít az a tény, hogy most először nem láthatom több hónapon keresztül, ugyanakkor nagyon büszke vagyok rá, hogy be merte vállalni ezt a feladatot. Tudom, hogy nem foghatom mindig a kezét, de azért amiben csak tudok, mindig segíteni fogok neki, és támogatom őt, bárhogyan is dönt majd. Pontosan ezért teszem ezt most is. Minden esetre örülök neki, hogy a Tiroli Álláskeresővel utazik ki külföldre dolgozni.