Watch Dogs easter eggek

A videojátékok világában az idei év egyik legjobban várt alkotása volt a Watch Dogs, ami minden komolyabb platformra, így PC-re, X360-ra, Xbox One-ra, PS3, PS4-re és Wii U-ra is megjelent május 27-én. A kiadó mindent taroló nextgen címként harangozta be a játékot, a Ubisoft Montreal alkotása azonban kap hideget és meleget is a premier óta. Ebben a posztban viszont nem a játék hibáit és erényeit szeretném taglalni (azt megteszem a PC Guru júniusi számában), hanem a Watch Dogs egyik érdekességére, az easter eggekre koncentrálok.

DE MI IS AZ AZ EASTER EGG?

Az easter egg (ami ugye húsvéti tojást jelent magyarul) olyan, az alkotók által szándékosan elhelyezett extra elem (játékokban, filmekben, könyvekben stb.), ami valamilyen, az eredeti tartalmon túlmutató (sokszor humoros) többletjelentést hordoz, és általában egy másik játékra, könyvre, filmre vagy sorozatra utal. Ilyen például, hogy a Fallout játékokban a semmi közepén belefuthatunk a Doctor Who kultikus police box-ába, amivel a főhős az univerzumot járja. Az easter egg név pedig nyilván az angolszász húsvéti hagyományból ered, ahol a gyerekeknek meg kell találniuk az elrejtett tojásokat és egyéb ajándékokat — esetünkben a játék világában kell megtalálni a fejlesztők által elrejtett utalásokat és kikacsintásokat.
WATCH DOGS EASTER EGGEK

Nos, a Ubisoft Montreal játéka tele van easter eggekkel, és mindegyik valamilyen másik Ubisoft játékra utal, a Child os Lighttól kezdve a Far Cry 3-on át egészen az Assassin’s Creed-szériáig. A posztban nem kívánom felsorolni az összes általam megtalált utalást, csak kettőt szeretnék bemutatni, amelyekről videót is készítettem. Lássuk őket:

Watch Dogs Raving Rabbids easter egg

A Raving Rabbids a Rayman-sorozatból kinőtt hibbant nyulakat takarja, és a Watch Dogsban számos helyen találkozhatunk Rabbids figurákkal, melyeket a hősünk telefonjával be is tudunk kapcsolni:

Watch Dogs Assassin’s Creed easter egg

A játékban rengeteg utalást találhatunk az Assassin’s Creed-szériára, legtöbbször csak képek formájában, de a végigjátszás során el lehet csípni egy olyan videót is, amiben egy apa és fia játszik az AC-sorozat egyik epizódjával:

Kommentek: