LEGO 76017 – Captain America vs Hydra

A 2011-ben „feltámasztott” LEGO Batman szettek után 2012-ben megkaptuk a Marvel szuperhőseit is minifigurák formájában, és a legendás képregénykarakterek áradata azóta sem csökken, hiszen 2013-ban például visszatért Pókember és Vasember is kapott egy saját készlet-sorozatot, és 2014 első negyedévében is érkeztek vadonatúj készletek, mind a DC, mind a Marvel istállójából emelve át szereplőket a minifigurák és a kockák világába. Ezek közül mutatok be most egyet, konkrétan a LEGO 76017 – Captain America vs Hydra névre hallgató csomagot.

 

Ha képregényekről van szó, akkor egyértelműen Marvel párti vagyok, de ha átnyergelünk a kockák világába, akkor már a DC veszi át a vezetést, ugyanis a Batmanes és Supermanes szettek sokkal jobban tetszenek, mint a Marveles csomagok. Míg a friss LEGO Batman felhozatal minden darabját (76010, 76011, 76012, 76013) beszereztem, addig a Pókemberes/Avengerses vonal esetében akadnak olyan készletek (76014, 76016, 76018), amelyekért nincs szívem kifizetni az értük kért összeget, még annak ellenére sem, hogy szuper minifigek vannak a jelzett csomagokban. Kezdetben hasonló módon álltam a LEGO 76017-es csomaghoz is, de mivel Amerika Kapitány eddig hiányzott a gyűjteményemből (ő korábban csak a 6865-ös a szettben szerepelt), végül vettem egy mély levegőt és megvásároltam a Captain America vs Hydra névre hallgató összeállítást. És egyáltalán nem bántam meg a dolgot.

LEGO 76017 – CAPTAN AMERICA vs HYDRA

A LEGO és a Marvel valamilyen fura oknál fogva kihagyták a ziccert, hogy külön szetteket gyártsanak az Amerika Kapitány 2: A Tél katonája mellé, de arra gondosan ügyeltek, hogy legyen a boltokban kapitányos LEGO, mire a film bekerül mozikba. A készlet egyébként sokkal inkább reflektál az első részre, mint a másodikra, hiszen a csomag „főellenfele” az a Vörös Koponya, aki az első Amerika Kapitány mozifilmben volt kulcsfigura. Mellé jár még a Kapitány, egy Hidra-ügynök (a képregényekből ismerős szerkóban), illetve egy motor Steve Rogersnek, és egy nyolckerekű katonai jármű a gonoszoknak.
A csomagban összesen 322 „kocka” kapott helyet, és mivel egy kisebb készletről van szó, az összerakás sem vesz igénybe több időt nagyjából 20 percnél. A Kapitány ruhája eltér attól a változattól, ami a 6865-ös szettben található, viszont ezúttal is egy bordó motort kapott közlekedési eszköznek, méghozzá ugyanolyat, mint amilyen már a 6866-os Rozsomákos készletben is szerepelt. A motorkerékpár újbóli szerepeltetése persze nem véletlen, hiszen Steve az összes eddigi filmjében (Amerika Kapitány 1-2 és Bosszúállók) ilyen eszközökre pattant, ha igyekezett valahova.

lego-76017-02

KÜLÖNLEGESSÉGEK

Vörös Koponya és Hidra ügynök eddig egyetlen készletben sem szerepelt, így ők mindenképpen különleges minfignek számítanak, és a nekik épített katonai jármű is sokkal jobb, mint amilyennek az első képek alapján tűnt. A nyolckerekű legegyedibb tulajdonsága épp a kerekekben rejlik, azok ugyanis alkalmazkodnak a terepviszonyokhoz, tehát a jármű átgázol szinte bármin, és megbirkózik a legmostohább kockaterepekkel is. Érdekesség még a forgatható lövegtorony (itt kap helyet a Hidra-ügynök), és a szín is kifejezetten egyedinek számít, ugyanis ilyen „katonai” zölddel csak ritkán lehet találkozni a LEGO szettek között. A gép összerakása ugyan nem egy bonyolult feladat, de a végeredmény egészen pofásan fest (élőben sokkal jobban átjön a dolog, mint a képeken), az egyedüli fájdalmam, hogy a sofőrnek szánt rész kissé kidolgozatlan, még egy ülésnek sem jutott hely benne, csupán egy kormányt és egy műszerfalat kapunk.
Ha gyerek fejjel szemlélem a készletet, akkor a játszhatóság elég korrekt, főleg a speckó kerekeknek, a forgatható lövegtoronynak, és a kilőhető rakétáknak köszönhetően. Mivel a készletben mind a Kapitány, mind a gonoszok rendelkeznek saját járművel, így a 76017-es csomag már önmagában képes lehet egy Marvel-rajongó kissrác elszórakoztatására. Gyerekként én biztos megőrültem volna ezért az összeállításért.

lego-76017-11

ÖSSZEGZÉS

Mindent egybevetve egyáltalán nem bántam meg, hogy megvásároltam ezt a csomagot. Egyrészt kifejezetten különleges figurák vannak benne (ne feledjük, ez a Kapitány eltér a 6865-ös szettben kaphatótól), ráadásul rögtön három, másrészt maga a jármű is elég egyedi, még ha messze nem is tökéletes (és csak négy matrica felpakolásával kell szenvedni). Az ára ugyan magasabb (6.500-8.000 között mozog), mint egy hasonló méretű City készleté, de ez egyenesen következik abból, hogy egy licencelt témájú csomaggal van dolgunk. A figurák mennek a gyűjteménybe, és a jármű is kikerül a polcra, egyelőre nem fenyegeti a darabokra bontás veszélye.

LEGO 76017 GALÉRIA

Kommentek: