Kubrick — de honnan?

A Kubrick figurákról volt már szó itt a blogban , nem is egyszer. Kezdésnek körbejártuk a figurák eredetét, illetve bemutatásra került egy teljes Alienes széria is, sőt, volt egy Instagramos fotóösszeállítás is a témában. Jelen posztunkban pedig azzal foglalkozunk, hogy mégis miképp és hogyan lehet beszerezni ilyen figurákat, ugyanis ez hazánkban korántsem olyan egyszerű feladat.Rögtön nyissuk a sort a magyar lehetőségekkel, amelyek – nem annyira meglepő módon — sajnos elég szegényesek. A Geek Life összesen két helyről tud, ahol van lehetőség a Kubrick figurák beszerzésére, az egyik a Trillian Képregénybolt a Teréz körút 12-es szám alatt, míg a másik a Holdfény Team áruháza, ahol jelenleg is vannak Kubrick figurák, a kereső használatával azonnal rájuk bukkanhattok. Sajnos a kínálat meglehetősen szűk, és az sem biztos, hogy a boltok be tudnak szerezni olyan figurákat, amire mi vágyunk, így marad az internet és a rendelés…


A teljesen kézenfekvő megoldás az eBay, ahol viszonylag olcsón juthatunk hozzá akár egészen ritka figurákhoz, illetve teljes sorozatokhoz is. Ha esetleg nem bízunk az eBay mögött “megbúvó” felhasználókban, akkor ott az Amazon.com (szigorúan az amerikai változat, a kínálat okán), ahol szintén meglehetősen bő választék várja az embert (és itt akad Mighty Muggs, Bearbrick és Minimates is szép számmal). Sajnos ez utóbbi hátránya, hogy a postaköltség akár a duplája is lehet a megvásárolt terméknek, azonban nagyjából 95%, hogy a csomag el is éri a célját.


Az általunk konkrétan letesztelt áruház a Play-Asia.com, ahonnan a DC Comics 75th Anniversary Kubrick Pack (Batman and Robin Animated version), ami teljesen standard rendelés mellett 14 munkanap alatt érkezett meg hazánkba — természetesen sérülésmentesen. A figurák (akciósan) 20 dollárba kerültek, erre jött még rá nagyjából 10 dollár postaköltég — ez még mindig nem túl olcsó, azonban másképp nem igen lehet hozzájutni Batmanhez és Robinhoz.. Viszont akárcsak az Amazon, a Play-Asia is odafigyel a csomagolásra, s ha várnunk is kell, szinte biztos, hogy épségben hozzájutunk a megrendelt termékünkhöz. Az egyetlen gond csak az, hogy PA kínálata is meglehetősen szegényes (legalábbis mostanában mindenképp), így ha tényleg válogatni szeretnénk, akkor marad az Amazon.com és a valamivel durvább (15-25 dolláros) postaköltség.


Kommentek: