Kubrick Alien Series 2

Az előző posztban általánosságban volt szó a Kubrick figurákról, most pedig egy teljes szett kerül bemutatásra, méghozzá az Alien Series 2, amely 5+1 100%-os méretarányú figurát jelent a Nyolcadik utas a halál (Alien) című filmhez kapcsolódóan. Konkrétan Dallas, Lambert, Kane, Ripley és egy mellkasrobbantó (+ 2 tojás) található ebben a szériában, továbbá egy exkluzív “chase figura”, amely 1:48 arányban lelhető fel a 48-as master case-ekben. Ebből is következik, hogy az egyes figurák blind-boxban kerültek forgalomba, így a vásárlás során nem tudhatjuk, hogy pontosan milyen figurák rejtőznek a dobozokban.

Az egyes figurák gyakorisága: Dallas – 21%, Lambert – 21%, Kane - 21%, Ripley - 8%, mellkasrobbantó – 29%, a “chase figura” pedig a már említett 1:48, arányban található meg a csomagban, azaz mindössze egy került belőle minden egyes master case-be. Dallas, Lambert és Kane hasonló, de eltérő színű űrruhában feszítenek, Kane sisakján pedig már ott figyel egy arctámadó is, a búra pedig be van törve. Az arcok festése egyedi, a sisakok és az űrruhák levehetőek, azonban ezek mozgatásával vigyázni kell, ugyanis az egyes “ruhadarabok” szorulnak, és könnyen lekaparhatják a festést a figurák fejéről.

Ripley kék egyenruhát visel (a felső levehető), alatta zöld pólóval, és a kezében még egy kis “ketrecet” is találhatunk. Az ötödik figura egy mellkasrobbantó, méghozzá két tojással — a lény feje ugyan forgatható, de nem áll meg a “saját lábán”. A hatodik karakter, a “chase figura” szintén Kane-t formázza, azonban már kórházi ruhában, méghozzá éppen abban a pillanatban, mikor a mellkasrobbantó kirágja magát a testéből. Nem véletlenül ez a legritkább figura, ugyanis ez a legbrutálisabb és legrészletesebben kidolgozott darab az egész 2-es Alien szériában.

A figurákat a Trillian Képregényboltban vásároltam (Teréz körút 12., földszint, belső udvar), ha valaki szintén szeretne a sorozatból pár figurát, az nyugodtan látogasson el az üzletbe, biztos, hogy találni fog még néhány darabot.

Kommentek: