Hitman Absolution: 1 célpont, 5 megoldás

A hét elején kivettem két nap szabadságot, és miközben otthon lógattam a lábam, eszembe jutott, hogy játszani kellene valamelyik régebbi kedvencemmel. A steames játéklistámat megnyitva nem is kellett sokáig keresgélnem, ugyanis hamar szembejött velem a 2012-es Hitman Absolution, amivel annak idején jó pár kellemes órát eltöltöttem. Nosza, telepítettem is a programot, és ha már úgyis belevágtam a bérgyilkos létbe, úgy döntöttem, hogy az egyik kedvenc pályámról videót is készítek.

A VÁLTOZATOSSÁG GYÖNYÖRKÖDTET

Az Absolution az ötödik Hitman játék a sorban, és bár hat évet kellett várni rá a 2006-os Blood Money-t követően, ez a rész egyáltalán nem reformálta meg a korábbi koncepciót, a 47-es ügynököt irányítva ezúttal sem más a feladatunk, mint likvidálni a pályákon található célszemélyeket, majd élve elhagyni a helyszínt. A korábban már látott és játszott koncepció ellenére a játék mégis képes volt órákra lekötni, méghozzá a remekül összerakott pályáknak köszönhetően, ahol nem egy, nem öt, de minden esetben minimum egy tucat lehetőség adódott arra, hogy kiiktassam a célpontokat — és ebben még nem volt benne az, hogy szimplán csak lelövöm egy hangtompítós pisztollyal. A fejlesztők nem egyszer egészen beteges fantáziájának hála a játék húsz fejezetének teljesítése közben nem csak az jelentett kihívást, hogy eltegyem láb alól az aktuális célszemélyt, de az is, hogy minél változatosabb megoldásokat találjak az áldozatom (vagy az áldozatok) likvidálására. Az ötletesebb megoldásokat a program ráadásul mindig magasabb pontszámokkal jutalmazta, ami nem csak a versenyszellemnek tett jót (minél több pontot szereztél, annál magasabbra jutottál a globális ranglétrán), de az újrajátszhatóságnak is. Nem is emlékszem, hogy van-e még egy olyan játék, ahol az egyes területeket annyiszor újrajátszottam volna, mint a Hitman Absolutionben… 

Az élmény ráadásul közel két év elteltével sem csökkent, a szabadságom alatt ugyanolyan lelkesen vetettem bele magam a célpontok levadászásába, mint a megjelenéskor, és, hogy bizonyítsam a játék nagyszerűségét, készítettem egy kommentált videót, amiben a program második pályáján (Chinatown Square) játszom, és bemutatok öt különböző megoldást a helyi kiskirály likvidálására.

1 CÉLPONT, 5 MEGOLDÁS

PICIT BŐVEBBEN…

Ha szeretnél többet megtudni a Hitman Absolutionről, akkor ajánlom figyelmedbe a 2012-ben megjelent PC Gurus tesztemet, amiben a jelenlegi bejegyzésben olvashatónál jóval részletesebben mutatom be az IO Interactive munkáját.
 

“… egy remek sorozat újabb kiváló része, minden szempontból lenyűgöző tartalommal, legyen szó akár a történetről, akár a hangokról vagy a grafikáról, a több hétnyi elfoglaltságot nyújtó, újrajátszásbarát játékmenetről nem is beszélve.”

 
A játék egyébként Xbox 360-ra, PlayStation 3 és PC-re szerezhető be, utóbbi esetben érdemes megvárni a legközelebbi Steam leértékelést, ugyanis ilyen alkalmakkor mindössze 5 euróért hozzá lehet jutni a játékhoz!

Kommentek: