Foursquare Halloween Badge Madness

Hétvégén Halloween volt, ami már nem csak a beöltözős bulik és a töklámpások szintjén érhető tetten, de virtuálisan is, hiszen az okostelefonosok körében egyre népszerűbb FourSquare alkalmazás (azaz annak készítői) külön meglepetéssel készült a szellemes “ünnepre”. A FourSquare ugyebár egy közösségi alapú lokalizációs szolgáltatás, amelynek lényege, hogy a mindennapjaink során az arra alkalmas készülékünkkel (esetemben iPhone 3GS) bejelentkezhetünk azokra a helyekre, ahol a mindennapjaink során éppen megfordulunk: lakás, meló, kocsma, stb. Ez nem csak azért jó, mert a barátaink látják, hogy éppen merre járunk (és ha a közelben vannak, akkor csatlakozhatnak hozzánk), hanem azért is, mert van egy kis játék a dologban, egy achievement rendszer, aminek köszönhetően az egyes ‘venue’-k polgármesterei (mayor) lehetünk, másrészt különféle jelvényeket (badge) kaphatunk a vándorlásaink és a bejelentkezéseink során.

Ennek kapcsán kerül most előtérbe, hogy itt volt ugye a Halloween, amire a FourSquare csapat külön készült, azaz erre a két napra két külön jelvényt is létrehoztak, és a hazai twitter/foursquare közösség meg is tett mindent, hogy megszerezze mind a kettőt. Lássuk:

Halloween 2010

Ez a badge borzasztó könnyű préda volt (ha időben reagáltunk, akkor szinte az összes badge közül az egyik legkönnyebben megszerezhető), hiszen nem kellett mást tenni, mint október 30-31-én egy bejelentkezés során nyomni egy shout-ot a check in mellé, és beleírni, hogy Halloween. Meg is lett hamar szinte mindenkinek.

Spooky Swarm

Ez már jóval keményebb dió volt, ugyanis a Spooky Swarm a Swarm badge mutációja, aminek a lényege, hogy egyetlen helyszínen egyszerre 50 vagy több FourSquare felhasználó legyen bejelentkezve. Ennek a megszerzése hazánkban eddig csak flashmobok segítségével jött össze, a Spooky mutációnak pedig az a lényege, hogy csak október 30-31-én működik. Mi persze nem adtuk fel a dolgot, a twitteren lázas kampányba kezdtünk, hogy október 30-án, este 19:00-kor, aki tud, az jöjjön a Keletihez (mi ugyanis ott gyülekeztünk a szombati buli előtt), és nyomjon egy check-in-t. Mivel egy igen ritka badge-ről van szó, megengedett volt a virtuális jelenlét is, azaz messziről is be lehetett jelentkezni a jelvény megszerzése érdekében. Este hétkor még csak 15 főn állt a számláló, egy órával később már közelítettünk a harminchoz, és ekkor vérszemet kaptunk, és egy villámgyors twitter kampánynak köszönhetően végül többünknek sikerült megszerezni az áhított szellemes kitűzőt.

Kommentek: