Foursquare Badge Mania #7

Legalább három hónap eltelt a legutóbbi Foursquare Badge Mania óta, és kétségtelen, hogy ez annak (is) köszönhető, hogy egy kicsit megtört a jelvénygyűjtő lendületem, de ennek ellenére ezen időszak alatt mégis összegyűlt hét új kitüntetésem, amit most meg is osztok veletek. Ha kíváncsi vagy, hogy miképp lehet (vagy lehetett) megszerezni a Ziggy’s Wagon, a Super Swarm, a Swimmies, a 4sqDay 2011, az 5K, a RuPaul’s Drag Race és a Bookworm Bender badge-eket, akkor kattints bátran a folytatásra.


 

#50 Bookworm Bender

Viszonylag speciális badge, amely egy “családnak” a tagja, és jó ideig csakis amerikai egyetemeken volt elérhető, aztán – szerencsére – a fejlesztők ezeket a kitüntetéseket is globálissá tették. A Bookworm Bender egy öt tagú (a másik négy: Campus Explorer, Quad Squatter, Munchies, Smells Like School Spirit) egyetemi jelvénycsalád része, és akkor tudjuk aktiválni, hogyha éjfél után (magyar idő szerint) egy olyan helyre csekkolunk be amelynek a kategóriája a College and Educationön belüli Library. Tehát a sima könyvtár nem ér, mindenképpen egy felsőoktatási intézmény könyvtárába kell bejelentkezni. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy a többi egyetemi jelvényt miképp lehet megszerezni, akkor látogass el Habosvilla oldalára.

 

#51 RuPaul’s Drag Race

Ismét egy meglehetősen speciális badge, amolyan celeb-jelvény, hiszen a transzvesztita RuPaul után kapta a nevét, és lényegében egy vele kapcsolatos promóció része volt. Szerencsére a megszerzése nem egy nagy kihívás. Első körben követni kell a Logo TV accountját, majd 3 különböző napon be kell jelentkezni a következő öt kategória valamelyikébe: gay bars, salons, boutiques, karaoke bars, beauty/cosmetics. Ha mindent a leírás szerint csináltok, akkor a harmadik napon jön a badge!

 

#52 5K

Ez a jelvény kifejezetten sportos Foursquare felhasználóknak lett kitalálva, és nem elég hozzá a Foursquare app használata, le kell tölteni hozzá a RunKeeper névre hallgató alkalmazást is (sőt, a két szoftvert össze is kell kötni egymással, de ez nem olyan nagy kaland). Ha ez megvan, akkor futócucc fel, aztán irány a futópálya, a RunKeeper izzítása, hogy mérje a megtett távot. Figyelem! Ez a jelvény cseles, csak akkor kapod meg, hogyha lefutod az 5 km-t, viszont nem szabad többet futni 5,3 km-nél. Szóval ha a jelvényre utazol, akkor mindenképpen figyelj oda, hogy ne “szaladj túl” a badge-hez szükséges limiten.

 

#53 4sqDay 2011

Ez a badge egyetlen napon volt megszerezhető, ha tehát nincs meg, akkor a megszerzésére a jövőben már nincs is lehetőség. A begyűjtése viszont roppant egyszerű volt, hiszen nem kellett mást tenni, mint 2011. április 16-án (ami a hivatalos Foursquare day) legalább egyszer becsekkolni bárhova. Éppen ezért egy átlagos Foursquare felhasználónak mindenképpen rendelkeznie kell ezzel a jelvénnyel.

 

#54 Swimmies

Ez egy teljesen alap badge, és az, hogy csak most, a hetedik alkalommal számolok be a megszerzéséről egyben azt is jelenti, hogy nem vagyok nagy barátságban a vizekkel. Mármint zuhanyzom rendesen, de a strandolás például még nyáron sem szerepel a szokványos programjaim között. A Swimmies megszerzése roppant egyszerű, nem kell mást tenni, mint öt alkalommal becsekkolni valamilyen Lake, Pond vagy Beach kategóriájú helyre. Fővárosiaknak, panelpatkányoknak és víziszonnyal rendelkezőknek javaslom a Gödör medencéjét. Fürödni nem kell, csak csekkolni.

 

#55 Super Swarm

Nos, ez egy olyan jelvény, ami jelenleg hazánkban csalás nélkül megszerezhetetlen, hiszen akkor kapja meg az ember, hogyha egyszerre 250 másik taggal van becsekkolva egyetlen helyre. Ez itthon még szervezett keretek között sem jött össze, így április végén azok szerezhették meg, akik voltak olyan cselesek, hogy becsekkoljanak a Westminster apátságba a Royal Wedding idején. Ha szeretnéd ezt a jelvényt, akkor résen kell lenned és figyelned kell az olyan külföldi eseményeket (koncert, fesztivál, felvonulás, stb.), ahol van rá esély, hogy a nyugati pajtások összegyűlnek minimum 250-en.

 

#56 Ziggy’s Wagon

Ismét egy nem túl bonyolult, mondhatni teljesen alap jelvény, amelynek a megszerzéséhez nem kell különösebben komoly taktikát alkalmaznunk, hiszen akkor kapjuk meg, ha becsekkolunk három különböző (tehát a háromszor ugyanoda nem működik) helyre, amelynek a kategóriája food truck — azaz olyan kajáldák, amik kocsiból vagy lakókocsiból vannak kialakítva. Lángos-fanatikusok előnyben.

 

Kommentek: