Foursquare Badge Mania #2

Korábban már volt róla szó, hogy a FourSquare egyik legjobb tulajdonsága, hogy tartalmaz egy achievement-rendszert, melynek köszönhetően a különböző “csekkolásaink” során mindenféle jelvényeket szerezhetünk. A badge-eknek gyakorlati haszna nincsen, viszont minden valamire való geek küzd azért, hogy minél többet megszerezzen belőlük. A legutóbbi hasonló poszt óta nekem ötöt volt szerencsém begyűjteni, így már 21 jelvény található a virtuális gyűjteményemben. Lássuk az újoncokat:

#17 School Night

Ismét egy trükkös jelvény, aminek az a feltétele, hogy egy “School Night”-ot követően bejelentkezzünk valahová hajnali 3:00 és hajnali 5:59 között. Ami a trükk a dologban, hogy a FourSquare szerint csak a hétfő, a kedd és a szerda este “School Night”, azaz a badge csak kedd, szerda és csütörtök hajnalban szerezhető meg. Ha odafigyelünk ezekre a részletekre, akkor könnyedén megkaparinthatjuk.

#18 JetSetter

Alapvetően egy egyszerű jelvény, amelyhez csak 5 bejelentkezés szükséges, azonban az teszi speciálissá, hogy csakis a repülőtereken történt “csekkolások” számítanak bele ebbe az ötbe. Szerencsére az elmúlt fél évben többször is volt alkalmam repülni, így a legutóbbi londoni utazásom során meglett az ötödik repteres bejelentkezés. Ha nagyon hajtunk erre a badge-re, akkor érdemes tudni, hogy nem öt különböző reptérre kell bejelentkeznünk hozzá, akkor is megkaphatjuk, ha valakit ötször kikísérünk Ferihegyre.

#19 Groupie

Ez egy csalós jelvény, ugyanis csak úgy szerezhető meg, hogyha trükközünk, de legalább tényleg nem igényel nagy erőfeszítéseket. Nem kell mást tennünk mint ellátogatni ERRE a linkre, és szépen bejelölni a következő kártyákat: JetSetter, Super Mayor, Pizzaiolo, Local, Player Please!, Newbie. Ha ezzel megvagyunk, akkor máris miénk egy újabb jelvény.

#20 Road Warrior

A Road Warrior egy olyan jelvény, aminek a megszerzéséhez lényegében nem a FourSquare-re van szükségünk, hanem egy másik alkalmazásra, a Waze-re, amit én jómagam az AppStore-ból töltöttem le az iPhone 3GS-emre. A Waze egy ingyenes navigációs szoftver, amelyet az installálást követően össze kell a programon belül kötni a FourSquare-rel. Ha ez megvan, akkor már nem kell mást tennünk, mint 3 alkalommal a Waze-en keresztül bejelentkezni (Report/FourSquare check-in) valahová.

#21 Barista

Nem egyszerű jelvény, ugyanis jelenleg hazánkban még nem szerezhető meg. A Barista badge feltétele, hogy öt különböző Starbucks kávézóba jelentkezzünk be. Magyarországon ugye még csak egy egység működik a Westendben (a második Teréz körúton, a harmadik hamarosan a Mammutban nyílik), így jelenleg minimum külföldre kell látogatnunk ahhoz, hogy meglegyen az öt különböző Starbucks check-in. Ami érdekes, hogy nekem az iPhone 3GS-en nem jelenik meg a badge, a menü kiírja, hogy ezzel együtt 21 badge-em van, de a Barista vizuálisan nem jelenik meg a többi jelvény között (ellenben a webes FourSquare felületen ott van a többi között).

További jelvényútmutatók a blogban:

Badge list #1-14

Badge list #15-16

Kommentek: