Foursquare Badge Mania #1

Legutóbb a Halloween specifikus (Halloween 2010, Spooky Swarm) FourSquare jelvényeket vettem sorra, s ez után arra gondoltam, hogy mostantól minden új jelvény (badge) megszerzését külön posztban rögzítem (vagy ha rövid idő alatt összejön több, akkor csoportosan emlékezem meg róluk). A regisztrációm óta összesen 16 badge-t sikerült összegyűjtenem, ezeket veszem most sorra:

#1 Newbie

A legegyszerűbben megszerezhető jelvény, amely lényegében a regisztrációt követően szinte azonnal begyűjthető, hiszen nem kell mást tenni, csak nyomni egy check-in-t az első helyen, ahol megfordulunk.

#2 Adventurer

Könnyű jelvény. A megszerzéséhez csupán 10 eltérő helyszínre kell bejelentkezni. Még akkor is könnyen megkaparinthatjuk, hogyha nem vagyunk túl aktívak, hiszen 3-4 nap alatt biztos megfordulunk 10 különböző helyen.

#3 Explorer

Lényegében az Adventurer továbbfejlesztett változata, a lényeg ugyanaz, csak ezúttal nem tíz, hanem huszonöt különböző helyre kell bejelentkezni a megszerzéséhez (az Adventurer után lényegében már csak plusz 15 új hely kell).

#4 Superstar

Az Adventurer/Explorer masszívabb változata. Összesen 50 különböző helyszínre kell bejelentkezni a megszerzéséhez — az Explorer badge megszerzése után értelemszerűen csak 25 új helyszín meglátogatására lesz szükség.

#5 Bender

Szintén egy roppant egyszerű módon begyűjthető badge, hiszen akkor kapjuk meg, ha négy egymást követő napon bejelentkezünk legalább egy helyre a FourSquare segítségével.

#6 Crunked

Ez a jelvény egy bulis éjszakán gond nélkül begyűjthető, hiszen a megszerzéséhez nincs másra szükség, mint egyetlen este bejelentkezni négy különböző helyszínre — az “este” meghatározása a FourSquare szerint este nyolc és éjfél között értendő, ebben az időpontban kell négy különböző bejelentkezést megejteni.

#7 Local

Könnyű falat, a megszerzéséhez nem kell mást tenni, mint 1 héten belül legalább 3x bejelentkezni ugyanarra a helyszínre — megszállottak számára elég felvinni a saját lakást a 4sq-re, és oda minden nap bejelentkezni legalább egyszer.

#8 Super User

Nem egy bonyolult jelvény, de a megszerzéséhez aktív FourSquare felhasználónak kell lenni, hiszen akkor kapjuk meg, hogyha egy hónapon belül legalább harminc bejelentkezést végrehajtunk.

#9 Player Please!

Ez már egy kicsit trükkös jelvény, megszerzéséhez vagy szerencse kell, vagy jó néhány barát, akik szintén használják a 4sq alkalmazást, és összejövünk velük. A Player Please! akkor jelenik meg a badge listánkban, ha egy helyre úgy jelentkezünk be, hogy van ott még legalább három (vagy több) ember az ellenkező nem képviselői közül (fontos továbbá az is, hogy ezek az emberek a barátaink legyenek a Foursquare-en belül).

#10 Photogenic

Szintén egy nem egyszerű jelvény, a Photogenic akkor kaparintható meg, hogyha olyan helyre jelentkezünk be, ahol találhatunk beülős fotómasinát. A tipp nem biztos, hogy jó, de a FourSquare elméletileg minden egyes pályaudvart úgy tart számon, mint ahol található ilyen gép, így elvileg három különböző ilyen hely meglátogatásával megszerezhető ez a jelvény.

#11 Overshare

Olyan jelvény, amely a valóban az aktív FourSquare felhasználók számára érhető el, hiszen a megszerzéséhez 12 órán belül kell minimum 10 helyre bejelentkezni — persze, ha csak a badge-re gyúrunk, akkor gyorsan megszerezhető.

#12 Zoetrope

Ehhez a jelvényhez egyszerre kell 4sq- és mozifanatikusnak lenni, hiszen a Zoetrope akkor érhető el a felhasználók számára, ha legalább tíz alkalommal bejelentkeznek egy filmszínházba.

#13 Swarm

Nehezen megszerezhető badge, hiszen akkor kaparinthatjuk meg, ha egy olyan helyszínre jelentkezünk be, ahol rajtunk kívül még legalább 49 ember van bejelentkezve. Idehaza eddig ezt még csak flashmob segítségével vagy trükközéssel lehetett elérni. Nekem speciel szerencsém volt, Kölnben szereztem meg ezt a jelvényt, mikor a GamesCom 2010 alatt bejelentkeztem a Köln Messe-be.

#14 Super Mayor

Újabb badge, amely a komoly 4sq felhasználók számára elérhető. Ugyebár ha elég sokszor jelentkezünk be egy helyszínre, akkor mi válunk a polgármesterévé (mayor). A cím nem örökös, ha valaki nálunk többször jár egy helyszínen, akkor ellophatja tőlünk a mayor titulust. A Super Mayor jelvényt akkor szerezhetjük meg, ha egy időben tíz helyen birtokoljuk a Mayor titulust.

A számomra jelenleg meglévő két másik badge (#15 Halloween 2010, #16 Spooky Swarm) megszerzéséhez olvasd el az előző 4sq bejegyzést. Neked milyenek vannak még, és hogy szerezted őket?

Kommentek: