Eyepet/Invizimals: Shadow Zone Press Kit Unboxing

Az újságíró szakmának kétségtelenül van néhány komoly előnye, s ezek közül az egyik, hogy az ember alkalmanként hozzájuthat olyan dolgokhoz, amelyekhez a “közönséges halandók” egyáltalán nem, vagy csak nagyon nehezen. Igaz ez a gamer ágra is, persze nem kell hatalmas dolgokra gondolni, de ez is egy szubkultúra, s akadnak benne olyan dolgok, amelyek a kívülállókat totálisan hidegen hagyják, ellenben az adott téma iránt érdeklődőket lázba hozzák. Az én érdeklődésemet például nem lehet felkelteni egy autócsodával, egy különleges objektívvel vagy egy ritka bélyeggel, ellenben képes vagyok rajongani egy igényesen kivitelezett gyűjtői kiadásért (Collectors Edition) avagy más, hasonló “ritkaságért”.

Eyepet Invizimals PSP Press Kit

Ez utóbbi kategóriába tartozik az a Press Kit, amelyet csütörtök délután kaptam kézhez a Sony jóvoltából. A cégről sok mindent el lehet mondani, jót, rosszat, egy dolgot azonban túlzás nélkül merek állítani, senki nem “kényezteti” úgy a sajtót, mint a japán óriáscég. Na persze itt most nem arra kell gondolni, hogy elárasztanak minden földi jóval, táncoslánnyal, kókuszdióval, hanem konkrétan arra célzok, hogy mindenkinél komolyabb figyelmet fordítanak arra, hogy a termékeiket valamilyen különleges formában juttassák el az újságírókhoz (legalábbis a gaming szegmensben mindenképp). Ezeket az exkluzív csomagokat hívják Press Kitnek, és általában valamilyen hamarosan debütáló terméket tartalmaznak, méghozzá kereskedelmi forgalomban nem kapható formában, és a retail változatoknál sokkal igényesebb kivitelben. Na persze nem maga a termék más, hanem annak a körítése. Az elmúlt két hónapban két ilyen csomagra volt lehetőségem rátenni a kezem, az egyik a PlayStation Move mozgásérzékelős kiegészítő, amit a WECollectGames-es kollegáim szuperül megfotóztak (itt találod), a másik pedig egy teljesen friss PSP-s csomag, amiben a kézikonzolhoz készült legújabb kamera (itt olvashatsz a korábbi verzióról, szintén Press Kit), és két játékszoftver található.

Minden egyes Sony Press Kit teljesen egyedi kivitelezésű, minőségi anyagokból, ötletes megoldásokkal, általában a játékhoz kapcsolódó témában. A God of War III például egy véres fadobozban érkezett, a Heavy Rain pedig egy madzaggal átkötött, origami szerű felépítéssel rendelkező boríték volt. A legfrissebb szerzeményünk két PSP-s játékot (EyePet, Invizimals: Shadow Zone) és egy kamerát rejtett. A programok érdekessége, hogy csak kamerával működnek, és virtuális állatokat terelgethetünk bennük (már ez is megérne egy külön blogposztot). Ugyan ez a Press Kit nem olyan egyedi, mint a fentebb említett két változat, de a kivitelezés, az ötletesség most is példaértékű. Minden apró részletében igényes kartondoboz, dombornyomással és formalakkos megoldásokkal, belül külön rekesszel a kamerának és a Media Discnek (rajta a sajtóanyag), illetve széthajtogatható fakkokkal mindkét játéknak. Ugyan a játékok már nem UMD-n (a PSP saját lemezformátuma) érkeztek, hanem egy kóddal letölthetőek a PlayStation Network-ről, ez semmit nem von le a csomag különlegességéből. Nekem annyira megtetszett az összeállítás, hogy két videót is készítettem (iPhone 3GS-el), az egyiket kommentárral, a másikat anélkül, de képileg jobb minőségben.

Videó kommentárral:

Videó kommentár nélkül:


Kommentek: