DayZ napló #27: Sütés hordozható gáztűzhelyen

Megérkezett a 0.45.124426-os frissítés a DayZ-hez, tele érdekes újdonságokkal, szóval most egy kicsit ebbe az irányba tolódik a blog, lévén minden nap lehetne egy friss poszt az új funkciókról és lehetőségekről. Pár napja már beszámoltam a vadászatról és a tábortűz készítésről, most pedig a sütés egy új formáját mutatom be, főleg azok számára, akiknek nincs kedve farönkök és kövek gyűjtésével pepecselni.

 HORDOZHATÓ GÁZTŰZHELY

A DayZ-ben sütni ugyanis nem csak a tábortűz segítségével lehet, de van ennél “modernebb” megoldás is, a gáztűzhely. Na nem a házakban található példányok, hanem az, amit különböző cuccok összeszedéséből állítható össze. Lássuk, hogy mire lesz szükség egy hordozható tűzhely összerakásához, és az állatokból kinyert nyers hús megsütéséhez:

  • gázpalack (Gas Canister)
  • hordozható tűzhely (Portable Gas Stove)
  • serpenyő (Frying Pan)


A fent felsorolt eszközök mindegyike megtalálható a nagyobb városokban, csak alaposan körbe kell nézni a házakban, garázsokban és a közértekben. Ha megvannak a szükséges cuccok, akkor a gázpalackot kombinálni kell a hordozható tűzhellyel, majd ezt le kell helyezni a földre. Ezt követően a nyers húsdarabokat be kell tenni a serpenyőbe (ez helyettesíthető akár lábassal is), majd a konyhai eszközt ráhelyezni a földön lévő hordozható gáztűzhelyre. Ha minden a helyén van, akkor innentől nincs más hátra, mint bekapcsolni (turn on) a tűzhelyet, és megvárni, míg megsül a hús.


FIGYELEM: Ha túl sokáig hevítitek a serpenyőt a tűzhelyen, akkor könnyen előfordulhat, hogy a hús megég, szóval néha érdemes lekapcsolni a lángot (turn off), és csak akkor visszakapcsolni, ha látjátok, hogy kezd kihűlni a serpenyő (ezt a tárgylista hátterének színéből tudjátok megállapítani, ha a vörös kezd kifakulni, akkor elkezdett lehűlni a fém).


DAYZ NAPLÓ #27

Kommentek: