DayZ napló #26: Heli Crash Site

Miközben arra várunk, hogy megérkezzen a legújabb, 0.45-ös frissítés a DayZ-hez, kicsit még szaladgáltunk az experimental verzióban, és az egyik nyugaton tett kirándulás során belefutottunk egy heli crash site nevű “jelenségbe”, ami egy teljesen új eleme a játéknak. Ritka, mint a fehér holló, de ha ráakadtok, akkor biztos, hogy örülni fogtok neki.

HELI CRASH SITE

Ahogy azt a név is mutatja, egy olyan “helyszínről” van szó, ami lényegében egy lezuhant helikoptert takar. Hasonlóval (mármint a földön heverő rotorosokkal) ugyan már korábban is lehetett találkozni Csernaruszban, ez azonban egy teljesen új játékelem, ugyanis ezek a lezuhant, feketére égett és még füstölgő roncsok teljesen véletlenszerűen tűnnek fel a térképen (tehát sosem ugyanott), és az a különlegességük, hogy kifejezetten jófajta loot található a közvetlen közelükben. Érdekesség továbbá, hogy nem csak egyfajta “típus” létezik belőlük, hiszen találkozhatunk olyan pórul járt járművel, ami körül katonai kiegészítők hevernek, illetve olyannal, amit orvosi cuccok vesznek körül. A lenti videóban mi egy Black Hawk helikopter roncsát fedeztük fel, és mindenféle katonai kiegészítőket találtunk mellette.

Viszont mindez a bejegyzés készültekor még csak a DayZ experimental verziójában található meg, abban a változatban, ahol a fejlesztők az újdonságokat tesztelik, mielőtt élessé tennék őket. És, hogy miképp lehet kipróbálni ezt a változatot, így a lehető leghamarabb megismerkedve az érkező frissítésekkel? A folytatásban ez is kiderül.


DAYZ EXPERIMENTAL

A kísérleti verziót bárki kipróbálhatja, aki megvásárolta a DayZ-t a Steamen, és ehhez nem kell mást tenni, mint követni az alábbi lépéseket:

 

  1. A Steam Libraryben nyomj jobb gombot a DayZ-re
  2. Válaszd ki a Properties opciót
  3. A megjelenő ablakban kattints a Beta fülre
  4. A felső legördülő menüből válaszd ki az Experimental – Preview testing version opciót
  5. Várd meg míg frissíti a játékot a Steam
  6. Indítsd el a játékot

 

És ennyi. Amit fontos még tudni, hogy a sima verzióból nem lehet átvinni a karaktert az experimental változatba, és ez fordítva is igaz. Szóval készüljetek fel, hogy ha átmentek a kísérleti szerverekre, akkor mindent az elejéről kell kezdeni.

Kommentek: