Assassin’s Creed IV videócsokor

2013. október 29-én jelent meg az Assassin’s Creed IV – Black Flag, amely a méltán híres Assassin’s Creed sorozat negyedik számozott, ám valójában a széria hatodik olyan része, ami megjelent Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra is (vannak további epizódok kézikonzolokra és mobilra), illetve várható belőle PC-s verzió is, méghozzá november 22-én. Ahogy azt a poszt címe is sugallja, ez a bejegyzés a videókra fókuszál, melyeket a játék Xbox 360-as verziójából rögzítettem. Az Assassin’s Creed IV ezúttal a kalózok világába invitálja a játékosokat, főhősünk Edward Kenway, aki a témának megfelelően fekete lobogó alatt hajózik, és a következőkben a játékmenetből kaphattok egy kis ízelítőt.

ASSASSIN’S CREED IV – TENGERI CSATÁK

Az Assassin’s Creed IV-ben egy kalózt személyesítünk meg, és ehhez igazodik a játékmenet is, tehát a nyílt vízen szinte bármilyen hajót meg lehet támadni, és nem csak az ellenfelek elsüllyesztésére van lehetőség, de meg is csáklyázhatjuk a prédánkat, így még több zsákmányra téve szert. Lássuk, hogyan is működik ez a játékban:

ASSASSIN’S CREED IV – ERŐDOSTROM

Az Assassin’s Creed IV-ben ráadásul nem csak a nyílt vízen közlekedő hajók szabad prédák, de a térképen található erődök is, amelyek szintén megtámadhatóak és elfoglalhatóak. Ez persze már jóval keményebb dió, mint a különböző bárkák hatástalanítása, de éppen ez benne az élvezet. Lássuk, hogy miképp is működik ez a gyakorlatban:

ASSASSIN’S CREED IV – KERESZTÜL A TÉRKÉPEN

Az Assassin’s Creed IV játéktere hatalmas, ráadásul szabadon bejárható és felfedezhető, és ebben a világban nem csak csatákra van lehetőség, de sok minden másra is: szárazföldek meghódítására, vadászatra, vagy akár búvárkodásra. A következő videóban az látható, milyen az, mikor a térkép egyik végéből áthajózunk a másikba:

ASSASSIN’S CREED IV: BLACK FLAG – SKULL EDITION

Végezetül egy videó, amit a PC Guru szerkesztőségben rögzítettünk, és nem mást mutatok be, mint az Assassin’s Creed IV egyik különleges kiadását, a Skull Editiont. A csomag megvásárolható konzolokra, illetve november végén PC-re is elérhető lesz, X360-ra és PS3-ra 20.000 forint környékén szerezhető be, míg PC-re nagyjából 15.000 forint lesz ugyanez a csomag.

Ha többre is kíváncsi vagy az Assassin’s Creed IV – Black Flaggel kapcsolatban, akkor ajánlom figyelmedbe a november 7-én megjelenő PC Guru magazint, amiben nem csak egy hat oldalas tesztet olvashatsz tőlem a játékról, de a DVD-mellékleten egy videoteszt is helyet kapott, részletesen bemutatva az Assassin’s Creed IV minden lényegesebb elemét.

 

A posztban látható videókat Xbox 360 konzolon rögzítettem, 720p felbontásban, az AVerMedia Live Gamer Portable nevű eszközével.

Kommentek: